Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Bu buluşmanın ana gündemi, madencilerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik adımlar oldu. Türk-İş Genel Merkez binasında yapılan toplantıya bakanlığın temsilcileri de katıldı.
Görüşmede, sektörün karşılaştığı zorluklar ve madencilerin mağduriyetleri detaylı bir şekilde ele alındı. Türk-İş'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 'TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın öncülüğünde, madencilerin hakları için çok önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a ve diğer katılımcılara bu konuda gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederiz' denildi.
Bu toplantı, özellikle Doruk Madencilik ile Soma'daki işçilerin sorunlarının çözümüne yönelik kritik bir adımdı. Görüşmelerde madencilerin hak ettikleri alacaklarının tahsili ve diğer haklar konusundaki adımlar masaya yatırıldı. Bu süreçte, Bakan Bayraktar'ın da büyük destek sağladığı vurgulandı.
Toplantının maden sektöründeki işçilerin geleceği için umut verici olduğu belirtilirken, Türk-İş, çalışanların hakkını savunmaya devam edeceğini duyurdu.
İHA'nın haberine göre…





