Hububat Sektörü İstişare Toplantısı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla gerçekleştirilen Hububat Sektörü İstişare Toplantısı'nda, sektörün mevcut durumu, piyasa beklentileri ve yeni hasat sezonu ele alındı. Toprak Mahsulleri Ofisi'nde düzenlenen toplantıda, tarımsal üretim, hububat sektörünün durumu, piyasa gelişmeleri ve gıda arz güvenliğine dair önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

Üretimde Arz Sıkıntısı Yok

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tarım ürünlerinde arz kaynaklı bir sorun yaşanmadığını, yağışlar ve istikrarlı politikalar sayesinde üretimin arttığını belirtti. Tarımsal üretimin stratejik öneminin giderek daha iyi anlaşıldığını ifade eden Bolat, Bakanlıkların yüksek koordinasyon içinde çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

En Yüksek Rekolte Beklentisi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerin emeğiyle şekillenen hasat sezonunun sonuna yaklaşırken, Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesinin beklendiğini dile getirdi. Yumaklı, Türkiye'nin stratejik tarım ürünlerindeki üretim gücünün ve kendine yeterliliğinin bir kez daha kanıtlandığını ifade etti.

TMO Faaliyetleri ve Piyasa Değerlendirmeleri

Toplantıda, TMO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güldal 2026 yılı hasat sezonuna ilişkin alım faaliyetleri ve piyasa düzenleme çalışmalarını aktardı. Ayrıca, Gıda Kontrol Genel Müdürü Ersin Dilber, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın düzenleme ve denetim faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Ulusal Hububat Konseyi ve diğer paydaşların görüşleri de dinlenerek, yurt içi ve yurt dışı piyasalara dair değerlendirmeler yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı