Türkiye'de Kokain Ele Geçirildi
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye'de ele geçirilen 106 kilogram kokainin değerinin 500 milyon lira olduğunu açıkladı. Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde; İstanbul İl Jandarma Komutanlığımız, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve MİT Başkanlığımızın etkin iş birliğiyle, uluslararası uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe vurulmuştur” dedi.
Başarılı Operasyon
Panama bandıralı bir gemide ele geçirilen, piyasa değeri yaklaşık 500 milyon lira olan 106 kg kokain, devletimizin güçlü koordinasyonu sayesinde düzenlenen başarılı operasyonla sokaklara ulaşamadan engellenmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu, ‘Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans' ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız.
Bakan Gürlek, bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, MİT Başkanlığı ve tüm kamu görevlilerine teşekkür etti. “Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz” diyerek kararlılık mesajı verdi.





