Yeni Atama Süreci
Bolu Belediyesi'nde, 3 belediye başkan yardımcısının farklı suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından, yönetimdeki boşluk yeni bir atamayla dolduruldu. CHP Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Fırat Çıngı, Bolu Belediye Başkanvekili M. Tuna Özcan tarafından Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı.
Bolu Belediye Başkanvekili M. Tuna Özcan imzasıyla yayımlanan karara göre, Fırat Çıngı, Bolu Belediyesi'nde başkan yardımcısı olarak görevlendirildi. Daha önce, başkan yardımcılığı makamları, tutuklamalar nedeniyle boşalmıştı. Süleyman Can ve Leyla Beykoz, yürütülen soruşturmalar çerçevesinde tutuklu bulunurken, diğer başkan yardımcısı Sedat Gülener ise 78 kişinin hayatını kaybettiği Kartalkaya yangın faciası davası kapsamında cezaevinde yer alıyor.
Fırat Çıngı'nın Eğitim ve Kariyer Bilgileri
Yeni başkan yardımcısı Fırat Çıngı, 1979 yılında Van'da doğdu. Bolu Sakarya İlkokulu ve İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nin ardından, Ankara Gazi Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan Çıngı, 2002-2006 yılları arasında İTÜ'de Araştırma Görevlisi olarak görev almış ve akademik çalışmalarını sürdürmüştür.
Daha sonra aile şirketi Yeni Güney İnşaat'ta yöneticilik yapmaya başlayan Çıngı, İzzet Baysal Vakfı projeleri ve İl Özel İdaresi gibi birçok kamu ve özel sektörde altyapı ile üstyapı projeleri gerçekleştirmiştir. Ayrıca, çok iyi derecede İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.





