İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Hanem Çeşme' projesinin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Başkan Tugay, ‘İçimizde her zaman taşıdığımız umudu sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz' ifadelerini kullandı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin büyük bir vizyonla hayata geçirmeyi planladığı projenin önemine vurgu yapan Tugay, ‘Halktan yana olan, adaletle hareket eden bir belediye başkanının böyle bir projeyi düşünmesi takdire şayan' dedi. Ayrıca, sosyal konutların ülkemizin temel ihtiyaçlarından biri olduğunu belirterek, İzmir'de de kentsel dönüşüm projeleri kapsamında çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Başkan Tugay, İzmir'deki CHP'li belediyelerin bir arada hareket ettiğini hatırlatarak, ‘Halkımızın yanında yer alacağız. Bizim amacımız, değerleri halka ulaştırarak, onlarla birlikte çalışmak' dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Menemen'deki sosyal konut projesine değinerek, ‘Bu projenin tamamı kiralık sosyal konut olarak planlandı. Türkiye genelinde de benzer projelerle 120 bin sosyal konut hedefliyoruz' şeklinde konuştu. Özel, kiralık konutların hane gelirinin yüzde 25'ini geçmeyeceğini belirtti.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, ‘Hanem Çeşme, konutu sadece bir yatırım aracı olarak değil, insanca bir yaşamı halkımızla buluşturan bir vizyonun ürünüdür' dedi. Proje kapsamında toplam 660 kiralık sosyal konut yapılacak ve bu konutlar, barınma sorunu yaşayan kamu çalışanları, gençler ve emekliler gibi kesimlere yönlendirilecek. Projenin rehberi Murat Karayalçın da, CHP'li belediyelerin hizmet etmeye devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı