Japonya'da Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Neden Oldu
Japonya'nın Chiba eyaletinde 13 Ağustos gecesi başlayan şiddetli yağışlar, büyük bir sel felaketine yol açtı. Chiba Valiliği'nin son verilerine göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükselirken, toplamda 1.499 bina sular altında kaldı.
Sel Baskınlarının Bilançosu Ağırlaşıyor
709'u zemin üstünde, 790'ı zemin altında olmak üzere bin 499 bina su altında kalırken, 101 kişi tahliye merkezlerinde kalmayı sürdürüyor. Ayrıca, 1.200 aracın da sular içinde kaldığı bildirildi. Yetkililer, birçok yolun hasarlı araçlar nedeniyle kapalı olduğunu ve enkaz kaldırma çalışmalarının zorlukla sürdüğünü belirtti.
Yağışların Devamı Bekleniyor
Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), bölgede bu gece de yağış olabileceği uyarısında bulundu. Sel baskını ve toprak kayması riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. JMA, Chiba'nın 12 saat içinde 348 mm yağış aldığını açıklamış, bu durum bölgedeki toprak kaymalarını da tetikledi.





