Yangın Olayı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, boş araziye dökülen çöplerin yakılması sonucu yangınlar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangınlar, iş yerlerine ulaşmadan söndürüldü.

Ceza Uygulamaları

Sık sık yangınların yaşandığı bu bölgede, Manavgat Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yapılan incelemelerde çöp ve molozları dökenlere ceza kesileceği bildirildi. Özellikle Sanayi Mahallesi 2062 ve 2073 sokaklarındaki boş alanlara çöp ve moloz dökülmesi, bazı kişiler tarafından yakılarak yangın çıkmasına sebep olmaktadır.

İtfaiye ve Zabıta Ekiplerinin Müdahalesi

İki ayrı noktada yangın ihbarı üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, Manavgat Emniyet Müdürlüğü ve Manavgat Belediyesi Pazarcı Karakolu'na bağlı ekipler alarma geçti. Ekipler yangın bölgesine ulaşarak, yangınları iş yerlerine ulaşmadan kontrol altına aldı. Ayrıca, belediye zabıtaları dökülen çöp ve molozları inceleyerek, dökenleri tespit edip 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41. Maddesi gereği en yüksek cezanın uygulanacağını belirtti ve gerekli materyalleri topladıklarını açıkladı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi