MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'ın Annesi Ebedi İstirahatine Uğurlandı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'ın Annesi Ebedi İstirahatine Uğurlandı
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mardin'de gerçekleştirilen ‘Mardin İş Dünyası Buluşması' etkinliğinde yaptığı konuşmada, 2002 yılında tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ihracatının 700 milyon doların altında olduğunu belirtti. Yılmaz, 2024 itibarıyla bölgedeki ihracatın 12 milyar doları aşacağını ve Mardin'in ihracatının da 1 milyar dolara yaklaştığını ifade etti.

Yılmaz, dünya genelinde zorlu bir dönem yaşandığını ve pandeminin ardından küresel ekonominin henüz tam anlamıyla toparlanamadığını dile getirdi. Jeopolitik gelişmelerin belirsizlik oluşturduğunu belirten Yılmaz, bu belirsizliğin ekonomide en olumsuz unsur olduğunu vurguladı. Türkiye'nin bu süreçte avantajlı bir konumda olduğunu ifade eden Yılmaz, ‘Dört tarafımız ateş çemberiyken, biz ülke olarak istikrarımızı, barışımızı ve huzurumuzu koruyoruz. Böyle dönemlerde öngörülebilirliği yüksek olan ülkeler daha güçlü çıkıyor' dedi.

Türkiye'nin dış politikada barış diplomasisini önceliklendirdiğini söyleyen Yılmaz, Afrika'dan Orta Doğu'ya, Balkanlar'dan Rusya-Ukrayna savaşına kadar birçok bölgede diyalog ve arabuluculuk faaliyetleri yürütüldüğünü kaydetti. ‘Türkiye, çatışma yerine müzakereleri savunan bir politika izliyor ve uluslararası alanda barışın güçlenmesi için çaba harcıyor' dedi.

İç politikada demokrasi ve kalkınmayı güçlendirmek için önemli adımlar atıldığını dile getiren Yılmaz, ‘Terörsüz Türkiye' hedefinin ilerlediğini ifade etti. Mecliste farklı siyasi partilerin uzlaşısıyla hazırlanan komisyon raporuna değinen Yılmaz, ‘Silahların gölgesinde olmayan bir demokratik siyaset daha da güçlenecek. Türkiye Yüzyılı'nda teröre ve şiddete yer yok' şeklinde konuştu.

Mardin'in bölgedeki önemli ticaret ve üretim merkezi haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, tarım, sanayi ve turizm alanlarındaki potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti. Son yıllarda Mardin'e 23 yıllık süreçte yaklaşık 386 milyar liralık kamu yatırımı yapıldığını aktaran Yılmaz, bölgedeki ihracat artışına dikkat çekti.

Kalkınmanın sadece kamu yatırımlarıyla sağlanamayacağını belirten Yılmaz, özel sektör yatırımlarının da büyük önem taşıdığını ifade etti. ‘Bir ülkenin kalkınması, kuşun iki kanadı gibidir. Kamu ve özel yatırımlar birlikte olursa güçlü bir kalkınma sağlanır' dedi. Mardin'in turizmde de önemli bir gelişme kaydettiğini belirten Yılmaz, geçen yıl kente yaklaşık 3 milyon ziyaretçi geldiğini ve 1 milyona yakın konaklama yapıldığını aktardı.

Yılmaz, iş dünyası temsilcilerinin görüş ve önerilerinin kendileri için değerli olduğunu ifade ederek, toplantının basına kapalı kısmında iş insanlarının sorularını dinleyeceklerini belirtti. Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Vali Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu ve yerel vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı