Ulaşım Projesinde Çalışmalar Sürüyor

Trabzon'da Değirmendere Tüneli ile Karadeniz Sahil Yolu'nu birbirine bağlayacak ulaşım projesinde çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında, 585 metre uzunluğundaki ana köprü ve 697 metre uzunluğundaki kol bağlantılarından oluşan Değirmendere Viyadüğü'nde fore kazık ile plastik kazık imalatları sürmekte.

Proje Kapsamında Yapılacak İşler

Toplamda 721 adet ve 13 bin 520 metre uzunluğunda fore kazık ile 750 adet ve 15 bin 176 metre uzunluğunda plastik kazık yapılması planlanıyor. Şu ana kadar, 10 bin 358 metre plastik kazık ile 473 adet ve 8 bin 648 metre fore kazık imalatı tamamlandı. Viyadük ayaklarındaki çalışmalar devam ederken, Değirmendere Genişletme Köprüsü'ndeki imalatların ise tamamlandığı bildirildi.

Projenin Hedefleri

Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki ulaşımı rahatlatmayı hedefleyen bu proje kapsamında, Sahil (Liman) Kavşağı'nın oluşturulması için gerekli tahkimat ve anifer blok çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, proje ile Değirmendere ve Maçka Kavşağı'ndaki trafik yoğunluğunun azalacağını ifade etti. Genç, “Çukurçayır'daki Kanuni Bulvarı platformunu Değirmendere Vadisi'ne bağlayarak şehir içi bağlantısını sağladık. Ayrıca, Maçka Vadisi'nden gelen ana devlet karayolunu bir tünelle bu yola bağlayarak doğrudan sahil yoluna ulaştırıyoruz. Çalışmalar hızla ilerliyor ve tüneller neredeyse tamamlandı. Bu proje, Değirmendere ve Maçka Kavşağı'ndaki trafik yoğunluğunu azaltacak, mevcut yol ise iç servis yolu hâline gelecektir. Transit trafik tünellere yönlendirilecek ve Değirmendere Vardallar Kavşağı'ndan doğrudan sahil yoluna aktarılacaktır. Tüm bunlar, şehrimiz için önemli ulaşım yatırımlarıdır” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi