DİSİDER Başkanı Akbaş: Türkiye'nin geleceği için yeni bir sayfa açılıyor
Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, Türkiye'nin uzun yıllardır büyük bedeller ödediği bir meselenin çözümü konusunda tarihi bir eşikten geçmekte olduğunu dile getirdi. DİSİDER Başkanı Akbaş, TBMM'de kabul edilen milli dayanışma ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine dair 12 maddelik kanun teklifinin Türkiye'nin terör sorununu geride bırakması, toplumsal bütünlüğünü güçlendirmesi ve geleceğe daha büyük bir güvenle yürümesi açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Terörsüz Türkiye Hedefi Akbaş, “DİSİDER olarak, sürecin ilk gününden itibaren Terörsüz Türkiye hedefini güçlü bir şekilde destekledik. Terörün sona ermesi yalnızca güvenlik açısından değil; ekonomi, yatırım, istihdam, turizm, ihracat ve bölgesel kalkınma açısından da Türkiye'nin önünde yeni bir dönemin kapısını açacaktır” şeklinde konuştu. Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Diyarbakır için bu sürecin anlamının büyük olduğunu belirten Akbaş, huzurun ve güvenin kalıcı hale gelmesinin, bölgenin potansiyelini Türkiye ekonomisine kazandıracağını ifade etti.
Gelecek İçin Umut Verici Fırsatlar Akbaş, “Artık geçmişin sorunlarıyla geleceğin fırsatlarını birbirinden ayırmanın zamanıdır. Türkiye yeni bir hikaye yazıyor. Bu hikayenin temelinde; barış, kardeşlik, demokrasi, hukuk, güçlü ekonomi ve ortak gelecek olmalıdır” dedi. Diyarbakır ve bölgesi için bu yeni dönemin büyük fırsatlar barındırdığına inandıklarını belirten Akbaş, kalıcı güven ortamıyla birlikte bölgenin üretim kapasitesinin, ihracatının, turizminin ve yatırım potansiyelinin güçleneceğini kaydetti.
Teşekkür ve Destek Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, TBMM'de sorumluluk üstlenen tüm milletvekillerine, siyasi partilere, devlet kurumlarına ve sürece katkı sunan tüm aktörlere teşekkür etti. Akbaş, silahların susması ve şiddetin sona ermesi yönündeki yapıcı iradenin değerli olduğunu vurguladı.
“Artık kaybettiğimiz yılları değil, kazanacağımız geleceği konuşmalıyız. DİSİDER olarak biz de iş dünyası adına bu yeni dönemin güçlü bir parçası olmaya; daha fazla yatırım, daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha güçlü bir Diyarbakır için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.





