Diyarbakır’da, kan bağışı etkinliğine velilerini getiren öğrenciler “Kahramanlık Madalyası” ile onurlandırıldı.
Kızılay, düzenli kan bağışçısı sayısını artırmak ve mevsimsel düşüş yaşayan kan bağışlarını yeniden canlandırmak amacıyla “Birbirimize Candan Bağlıyız” adlı “kan’panya var” kampanyasını sürdürmekte.
Kampanya çerçevesinde gezici kan bağış aracı, Kayapınar ilçesindeki Şehit Polis Mehmet Erçin İlkokulu, Şehit Polis Mehmet Erçin Ortaokulu ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İlkokulu’nda durakladı. Kızılay ekibi, bu okullarda idareciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla yapılan bir günlük kan bağışı etkinliğinde çok sayıda bağış topladı.
Güne erken saatlerde başlayan öğrenciler, velilerini okula getirerek onların kan bağışçısı olmalarına katkı sağladı. Canlı bir atmosferde gerçekleşen bağış etkinliği sırasında, Şehit Polis Mehmet Erçin İlkokulu Müdürü Yıldırım Barut, katılımcılara teşekkür ederek, “Birbirimize candan bağlıyız” sloganıyla kan bağışında bulunanların milyonlarca insanın yaşamına destek sağladığını vurguladı.
Bu sorumluluğun bilinciyle çocuklara da bu farkındalığı kazandırmak amacıyla öğretmenler öncülüğünde velilerin Kızılay yetkililerini okula davet etmeleri gerektiğini aktaran Barut, “Velilerimizin, öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin bu anlamlı etkinliğe verdikleri destek, bizi oldukça mutlu etti. Velilerini kan bağışına teşvik eden öğrencilere ve bu çalışmada emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. Kızılay yetkilileri, velilerini etkinliğe getiren öğrencilere “Kahramanlık Madalyası” takdim etti. Kampanyada öncülük eden öğretmen Erdal Turan’a da teşekkür plaketi verildi. Etkinlikte, Şehit Polis Mehmet Erçin İlkokulu 154 bağışçı ile en fazla destek veren okul olarak dikkat çekti.