Engelini Tespih ile Aşan Fatih Acem
Gaziantep'te yaşayan 50 yaşındaki Fatih Acem, çocuk felci nedeniyle engeli olmasına rağmen memurluk görevini sürdürmeye devam ediyor. Hobi olarak başladığı tespih yapımı ise hayatında önemli bir yer edinmiş durumda. Acem, tespih tasarlarken yaşadığı engeli unuttuğunu belirtiyor ve bu uğraşın kendisine psikolojik olarak iyi geldiğini ifade ediyor.
Tespih Yapımına Tutku ile Yaklaşıyor
Fatih Acem, 1 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle hayatında bazı zorluklar yaşasa da, bunu asla bir engel olarak görmedi. 30 yıldır devlet memuru olarak çalışan Acem, boş zamanlarında tespih yapımına yönelerek kendisini geliştirmiş. Kurslara katılarak tespih tasarımına olan tutkusunu artırmış.
Tespih Yapmanın Faydaları
Tespih yapımının kendisine çok iyi geldiğini vurgulayan Acem, 'Tespihle uğraştığım zaman kafam sıfırlanıyor. Hiçbir şey aklıma gelmiyor' diyor. Yaptığı tespihlerin beğenilmesi ve ilgi görmesi onu daha da motive ediyor. Bu işi severek yaptığını belirten Acem, diğer insanlara da bu uğraşın faydalarını aktarmak istiyor.
Gelecek Hedefleri
Acem, tespih yapımında kendini daha da geliştirmeyi ve tasarımlarını yurt dışına ulaştırmayı hedefliyor. Tespih yapmanın insanlara iyi geldiğine inanan Acem, bu alanda arkadaşlarına destek olmayı da amaçlıyor. 'Sıkıntı çekmeyin, tespih çekin' diyerek bu hobiyi yaygınlaştırma çabasında.





