Esenyurt ilçesinde, zabıta ekipleri gerçekleştirdikleri denetimlerle yasadışı faaliyetlere karşı önlem alıyor. Bu doğrultuda, Mevlana Mahallesi’nde hijyenik koşullara uymayan ve belgeleri eksik olan bir restoran, hem para cezasına çarptırıldı hem de kapatıldı.
Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı tehdit eden işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Mevlana Mahallesi’nde bulunan bir restoran, hijyen standartlarına uymadığı ve belgesiz et temin ettiği yüzden mühürlendi. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün de destek verdiği zabıta kontrolünde, restoranın kullandığı etlerin kaynağının belirsiz olduğu ve herhangi bir faturanın mevcut olmadığı ortaya kondu. Aynı zamanda mutfakta temizliğin yetersiz olduğu ve çalışanların gerekli hijyen ekipmanlarını kullanmadığı belirlendi. Bu durumun ardından, restoran sahibine ceza uygulanırken, işletme mühürlenerek faaliyetleri durduruldu. Esenyurt Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden işletmelere yönelik denetimlerin daha da sıklaşacağını ve hijyen kurallarını ihlal edenler hakkında gerekli yaptırımları kararlılıkla uygulayacaklarını duyurdu.
“Halk sağlığı için sıkı çalışmalarımız devam edecek”
Zabıta Memuru Güven Sayılkan, konuya ilişkin açıklamasında, “Bu işletme, belediyenin uygulama yönetmeliğini ve Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesini ihlal ettiğinden mühürlenmiştir. Ayrıca, işletme sahibi atık yağ belgeleri ve ilaçlama raporlarını sunmadı. Bu eksiklikler sebebiyle yasal işlemler başlatacak ve cezai yaptırımlar uygulayacağız. Denetimlerde mutfak ve gıda üretim alanlarının hijyen kurallarına uymadığı tespit edildi. Gıda işleme personelinin dezenfekte malzemeleri ve koruyucu kıyafetleri bulunmadı. Tüm bu durumlarla ilgili raporlarımızı hazırlayıp gerekli yasal süreçleri başlatmış bulunuyoruz. Halkın sağlığını önceleyerek, tespit ettiğimiz olumsuzluklar için yasal yaptırımlar uygulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.