Esenyurt'ta Uyuşturucu Ticareti

Esenyurt'ta, boş bir binada uyuşturucu madde ticareti yapan ve maddeleri ayakkabılarına saklayarak satan 2 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucuyu temin ettikleri şahıs da yakalandı.

Esenyurt İstiklal Mahallesi'nde, E.C. ve Ç.C. isimli şüphelilerin uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bu suçun önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında şahısları takibe aldı. Ekipler, şüphelilerin bir süre boş binada beklediklerini ve daha sonrasında binadan ayrıldıklarını belirledi. Şahısların, temin ettikleri uyuşturucuları ayakkabılarına saklayarak satışını yaptıkları anlar, bina içerisindeki güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı. Şahıslar, binadan ayrıldıktan kısa bir süre sonra aynı mahallede gözaltına alındı.

Ele Geçirilen Uyuşturucular

Şüphelilerin üst aramasında, toplamda 15.34 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Emniyette ifade veren E.C., uyuşturucuyu Ç.Ç. isimli şahıstan aldığını beyan etti. Ç.C. ise, uyuşturucuları H.A. isimli başka bir şahıstan temin ettiğini belirtti. Yapılan çalışmalar neticesinde H.A. isimli şüpheli de gözaltına alındı.

Ekipler, şüphelilerin adreslerinde de arama yaptı. Çalışmalarda, 2 adet uyuşturucu hap, 1 adet fişek, 1 adet cep telefonu ve bir miktar nakit para ele geçirildi. Şüpheli E.C., 'uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma, satın alma, bulundurma' suçundan sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı. Ç.C. ve H.A.'nın ise 'uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin ruhsatsız imal, ithal, ihraç etme, satma veya bulundurma' suçundan adliyedeki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi