Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Gümüşsoy, mesajında, “30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Devletimiz ilelebet payidar olsun” ifadelerine yer verdi. Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda kritik bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.
30 Ağustos 1922'de gerçekleşen Başkomutan Meydan Muharebesi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde kazanılan büyük zaferlerden biridir. Rektör Gümüşsoy, bu zaferin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kazanıldığını hatırlatarak, “Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Zafertepe'den bizzat sevk ve idare ettiği savaş sonunda, 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!' emri verilmiştir. Bu emirle harekete geçen Türk ordusu, işgale son vermiştir” dedi.
Ayrıca, Gümüşsoy, Atatürk'ün, “Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve Cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır” sözlerine de yer verdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye'nin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin simgesi olarak her yıl coşkuyla kutlanmaktadır. Bu yıl da çeşitli etkinliklerle anılacak olan zafer, milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekmektedir.
Sonuç olarak, Gümüşsoy'un mesajı, sadece bir kutlama değil, aynı zamanda Türk milletinin tarihine ve bağımsızlık mücadelesine duyulan saygının bir ifadesidir.
İHA'nın haberine göre…





