Fenerbahçe, yeni sezon kadrosunda eksik görülen bölgeleri tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-lacivertlilerin son olarak İskoçya Premiership ekiplerinden Rangers’ta forma giyen Nicolas Raskin için harekete geçtiği iddia edildi.
Alanya Postası’nın İskoç basınına dayandırdığı habere göre Fenerbahçe, Belçikalı orta saha oyuncusunun transfer şartlarını öğrenmek amacıyla Rangers ile temas kurdu. Taraflar arasında görüşmelerin başladığı ifade edildi.
Rangers’ın Raskin için istediği rakam belli oldu
Transferin önündeki en önemli konu bonservis bedeli. Haberde Rangers’ın yaklaşık 20 milyon euro seviyesindeki bir teklifi değerlendirebileceği belirtiliyor. Ancak İngiltere ve İskoçya kaynaklarında yaz aylarında yer alan haberler, Rangers’ın oyuncusuna daha yüksek bir değer biçtiğini gösteriyor.
Football Insider kaynaklı haberde İskoç kulübünün Raskin için daha önce 20 milyon sterlin seviyesinde beklenti içinde olduğu, artan ilgi nedeniyle rakamı 25 milyon sterline kadar yükseltebileceği aktarılmıştı. Hull City’nin 12-14 milyon sterlin aralığındaki girişiminin ise yetersiz bulunduğu bildirilmişti.
Bu nedenle Fenerbahçe’nin transferi sonuçlandırabilmesi için Rangers ile ciddi bir bonservis pazarlığı yapması gerekebilir.
Hem 6 hem 8 numarada oynuyor
2001 doğumlu Nicolas Raskin, orta sahanın merkezinde farklı görevler üstlenebiliyor. Belçikalı futbolcu hem savunmanın önünde 6 numara hem de iki yönlü 8 numara olarak görev yapabiliyor.
Raskin, geçtiğimiz sezon Rangers formasıyla 50 resmi maçta 7 gol ve 9 asistlik katkı verdi. Oyuncunun İskoç ekibiyle sözleşmesi Haziran 2028’e kadar devam ediyor.
Fenerbahçe Raskin’i yakından tanıyor
Raskin’in Fenerbahçe ile geçmişten gelen dikkat çekici bir bağlantısı da bulunuyor. Belçikalı orta saha, 2024-25 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde Rangers formasıyla sarı-lacivertlilere karşı sahaya çıkmış ve karşılaşmada bir asist yapmıştı.
Transferde rakipleri var
Fenerbahçe’nin Nicolas Raskin yarışında yalnız olmadığı belirtiliyor. Alanya Postası’nın haberinde Atalanta ve Hull City’nin de oyuncuyla ilgilendiği aktarılıyor. Daha önce Bologna, Villarreal ve Real Betis gibi Avrupa kulüplerinin de Raskin için devreye girdiğine yönelik haberler çıkmıştı. Villarreal ile Rangers arasında yaklaşık 20 milyon euro artı bonuslar üzerinden görüşmeler yapıldığı da iddia edilmişti.
Fenerbahçe’nin Rangers ile başlattığı temasların ilerlemesi halinde önümüzdeki günlerde transfer için yapılacak teklifin mali detaylarının netleşmesi bekleniyor.




