Fırat Nehri Taştı

Debisi yükselen Fırat Nehri'nde baraj kapaklarının açılması sonucu yollar ve parklar su altında kaldı. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki baraj kapakları, son yağışların ardından açıldı ve taşan nehir suları, yolları adeta göle çevirdi. Parklar suyla dolarken, iş yerleri de ciddi anlamda zarar gördü.

Duba Restoranlarda Tehlike

Şiddetli akıntı nedeniyle su üstündeki duba restoranlarda tehlike çanları çalmaya başladı. Bazı restoranlar su altında kalırken, ön kısımları akıntının şiddetine dayanamayarak suya gömüldü. Birecik Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşları nehirden uzak durmaları konusunda uyardı.

Vatandaşların Görüşleri

Birçok yeri su bastığını ifade eden Mehmet Çağdaş, “Bazı iş yerlerini su bastı. Mesire alanları ve parklar da su altında kaldı. Köprünün ayaklarında hasar bile oluşmaya başladı” şeklinde konuştu. Zeki Kaçan ise, “Fırat Nehri'ndeki su seviyesi yükselmesi, eski zamanları hatırlatıyor” dedi.

Bozan Çetinkaya da, “Birecik Barajı'nın kapakları açıldı. Parklar ve araziler su altında kalmış durumda. Bazı iş yerleri de etkilendi” ifadelerini kullandı. Furkan Arslan ise yağan yağmurlar nedeniyle bazı iş yerlerinin su altında kaldığını belirtti.

Tacettin Aslan, “Yağmurlar nedeniyle Birecik Barajı'nın su seviyesi yükseldi. Kapakların açılmasıyla birlikte Fırat Nehri'nin su seviyesinin 3-4 metre yükseldiğini görüyoruz. Kafeler ve duba restoranlar tehlike arz ediyor. Can ve mal kaybı olmadan yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi