Kurban Yakalama Timi Hazırlıklarını Tamamladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı sırasında kaçan kurbanlıkların yakalanması için oluşturulan “Kurban Yakalama Timi”nin hazırlıklarını tamamladı. Ekip, vatandaşların bayramı sorunsuz geçirebilmesi için kaçan kurbanlık hayvanlara hızlı ve profesyonel müdahale sağlamak amacıyla kapsamlı eğitimlerden geçiriliyor. Dron destekli takip ve müdahale eğitimleriyle güçlendirilen bu ekip, bayram süresince sahada aktif olarak görev alacak.

20 Kişilik Profesyonel Ekip Bayram Mesaisine Hazır

20 kişilik profesyonel ekip, aralarında 5 veteriner hekimin de bulunduğu bir grup olarak, yakalama teknikleri, kriz anı koordinasyonu ve fiziksel dayanıklılık eğitimleri alıyor. Antrenman programı, koşu, refleks geliştirme, kondisyon ve şınav çalışmalarıyla destekleniyor. Ekip, bayram süresince yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı tam donanımlı hale getiriliyor. Dron teknolojisi, kaçan hayvanların kısa sürede tespit edilerek güvenli şekilde yakalanmasını sağlayacak.

ALO 153 İhbar Hattı ile Anında Müdahale

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Veterinerlik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, her yıl olduğu gibi bu yıl da kaçan kurbanlıklar için özel bir tim kurulduğunu açıkladı. Vatandaşlar, kaçan hayvanlar için ALO 153 İhbar Hattı'na bildirimde bulunacak. Ekibin, bildirilen kaçan kurbanlıkları dron ile tespit edip güvenli bir şekilde yakalayarak teslim etmesi hedefleniyor. Geçen yıl yaklaşık 20 dananın kaçtığı bilgisini veren Özsöyler, bu yıl önlemlerin alındığını ve kaçan hayvanların yakalanarak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Vatandaşlara Sağlık Desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yalnızca kaçan kurbanlıkların yakalanması konusunda değil, aynı zamanda kurban kesimi sonrasında oluşabilecek sağlık şüphelerine de destek sağlayacak. Vatandaşlar, kestikleri kurban etinin sağlık durumu hakkında tereddüt yaşarlarsa Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'ndaki veteriner hekimlere başvurabilecek. Yapılacak incelemelerin ardından etin tüketim açısından uygun olup olmadığı konusunda bilgilendirme yapılacak.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi