Halfeti Belediyesi'ne Yönelik Soruşturma
Halfeti Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma sonucunda ilk duruşma bugün gerçekleştirildi. Duruşmada, cezaevinde olan sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verildi.
Duruşma Detayları
Yürütülen soruşturma kapsamında, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve ‘ihaleye fesat karıştırma' iddialarıyla ilgili ilk duruşma Birecik Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya, Kahramanmaraş Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak ve 28 sanık SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden katıldı. Sanıklar, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Gözaltına Alınan Zanlılar
Halfeti Belediyesi'ne yönelik, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve ‘ihaleye fesat karıştırma' iddiaları kapsamında 24 Nisan'da gerçekleştirilen operasyonda 46 zanlı gözaltına alınmış, bunlardan 29'u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cezaevine gönderilenler arasında eski Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak da yer alıyordu.





