Yusuf Fehmi Genç Avrupa Şampiyonu

Gürcistan'ın Batum şehrinde yapılan Avrupa Halter Şampiyonası'nda Yusuf Fehmi Genç, 71 kilo kategorisinde silkmede 185 kilo ve toplamda 332 kilo kaldırarak 2 altın madalyanın sahibi oldu. Kaan Kahriman ise 79 kiloda koparmada 156 kilo kaldırarak gümüş madalya elde etti. Başarılı halterciler, bugün İstanbul Havalimanı'na döndü ve burada İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kaan Kahriman'ın Duyguları

Gümüş madalya sahibi Kaan Kahriman, 'Bu seneki 2026 Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda koparmada ikincilik elde ettim. Gerçekten güzel ve zorlu bir maçtı. Çok heyecan verici ve zevkliydi. Bu maç 23 Nisan tarihine geldiği için mutluyum. Hem kendime hem de tüm çocuklara armağan etmek istiyorum' dedi.

Yusuf Fehmi Genç'in Açıklamaları

2 altın madalya ile Avrupa şampiyonu olarak yurda dönen Yusuf Fehmi Genç, 'Ülkemizi güzel bir şekilde temsil ettim. Şimdi yurda döndük. Ankara'ya iniş yapacağız. Mansur Başkanımız ve kulüp yönetimimizle görüşeceğiz. Hepsine teşekkür ederim; özellikle milli takım antrenörlerimize çok teşekkür ederim' şeklinde konuştu.

Yarışma Süreci

Genç, yarışma sürecinde yaşadıklarını şu şekilde aktardı: 'Yarışma benim için kolay geçti. Rakiplerimi kolay bir şekilde geçebildim. Güzel bir toplam elde ettim ve ülkemize Avrupa şampiyonluğunu getirdim. İstiklal Marşımızı okuttum, bu benim için gurur verici bir andı. Şimdi Akdeniz Oyunları ve ardından Büyükler Dünya Şampiyonası var. Bu yarışmalar çok önemli; özellikle Dünya Şampiyonası, çünkü kota müsabakası olacak. Olimpiyat için bu bir basamak. Bu yüzden güzel bir hazırlık sürecine girmemiz lazım. Destek veren herkese teşekkür ederim.'

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi