Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi, Batı Karadeniz bölgesinin en uzun kayak pistine sahip olup, 5 bin 600 metre uzunluğundaki pistiyle Ramazan Bayramı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Kastamonu-Çankırı sınırındaki bu bölge, 2 bin 587 rakımlı Büyük Hacet Tepesi ile Türkiye'nin önemli kayak merkezi olarak öne çıkıyor. Kastamonu il merkezine 40, Ankara'ya 200 ve İstanbul'a 450 kilometre mesafede konumlanan Ilgaz, özellikle kış turizmi açısından büyük ilgi görüyor. Kayak severler, Kastamonu, Çankırı dışında Samsun, Sinop, Bartın, Amasya, İstanbul, Ankara ve Karabük gibi pek çok ilden buraya akın ediyor. Yurduntepe Kayak Merkezi, kayak ve snowboard dışında kızakla kayma imkânı da sunarak misafirlerine dağın eşsiz manzarası eşliğinde keyifli anlar yaşatıyor. Ayrıca ATV turları ve doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler de mevcut.
Kastamonu Valiliği İl Özel İdaresi Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletme Müdürü Hakkı Kaya, sezonun 24 Aralık 2025 tarihinde başladığını belirterek, “Mart ayı sonuna kadar kesintisiz kayak yapma imkânı sunuyoruz. Bayram tatilinde ve okulların ara tatilinde de pistlerimiz açık olacak. Tüm kayak severleri bekliyoruz” dedi. Kaya, tesislerin bulunduğu yerin 1800 rakımda olduğunu ve şu anda pistlerde 1 metre kar bulunduğunu aktardı. İkinci etapta ise 2200 rakımda 2 metre kar olduğuna dikkat çekti. Birinci etap pistinin 2 bin 150 metre halat uzunluğu ve 3 bin 600 metre pist uzunluğuna sahip olduğunu, ikinci etap pistinin ise 1180 metre halat uzunluğu ve 2 bin metre pist uzunluğu ile Batı Karadeniz'in en uzun pistini oluşturduğunu ifade etti.
Ankara'dan kayak için gelen Derya Demirel, “Ilgaz Dağı'na uzun zamandır geliyorum. Burayı seviyoruz, pistler harika. Mart ayında özellikle burası çok güzel. Herkese burayı tavsiye ediyorum” dedi. Kastamonu'da yaşayan Emrah Koyutürk ise, “Ilgaz Dağı'na fırsat buldukça geliyorum. Kayak tatilleri burada çok keyifli geçiyor. Ramazan Bayramı'nda burayı tercih edecek arkadaşlara tavsiye ederim, ailecek güzel vakit geçirebiliriz” şeklinde konuştu. Kayak yapmaya gelen Veli Şahin de, “Türkiye'nin birçok yerinde kayak yaptım ve Ilgaz'ı çok seviyorum. Buraya gelmek için can atıyoruz, herkesin burayı denemesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.





