Özbelsan Sivasspor'un Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, takımının bulunduğu süreçte taraftarların desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Taşdemir, “Bu dönemde en fazla ihtiyacımız olan şey destek ve birliktelik” diyerek taraftarların önemine dikkat çekti.

Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında deplasmanda Manisa FK ile mücadele edecek olan Özbelsan Sivasspor, bu önemli karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Taşdemir, Manisa FK ile oynayacakları maçı değerlendirerek, takımın desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Taşdemir, “Destek şart. Takımımız sezon boyunca zorlu dönemler geçirdi. Hem bizim hem de taraftarlarımızın istediği performansı sergileyemedik. Şanssızlıklar yüzünden kaybedilen maçlar oldu ve bu noktaya geldik. Geçen maçtan sonra taraftarlarımızın hata yapan oyunculara tahammüllerinin kalmadığını gördüm. Futbolda hatalar kaçınılmazdır. Genç oyuncularımızı daha fazla desteklemeleri için taraftarlarımızdan rica ediyorum. Bu dönemde birbirimize destek olmamız gerekiyor. Benim tek arzumuz bu” dedi.

Taraftarları, Manisa maçında destek vermeye davet eden Taşdemir, “Burada istediğimiz sadece taraftarlarımızın yanımızda olması. Manisa maçı çok kritik bir karşılaşma. Biz buradan 3 puan alarak dönersek ya da 1 puanla dönersek, Erok maçında taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyorum. Hepimizin birbirine ihtiyacı var ve en çok da taraftarlarımızın desteğine ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Rey Manaj'ın sakatlığı hakkında bilgi veren Taşdemir, “Rey'in tedavisine başlandı. En kötü ihtimalle son 2 maça yetişebilir. Umarım o zamana kadar yarış içinde oluruz ve Play-Off potasına girebiliriz” diyerek umutlu ifadeler kullandı.

Bir gazetecinin, takımda neden fazla sakatlık olduğunu sorması üzerine Taşdemir, “Bunların başlıca sebebi fikstür yoğunluğu. Uğur Çiftçi, biz gelmeden önce menüsküs problemi yaşadı. Biz geldiğimizde ilk hafta menüsküs ameliyatı oldu. Rey'in sakatlığı da var, fakat sezon boyunca sakatlanmayan oyuncumuz yok. Bu durumlar alışılmadık. Ancak bunları sorgulama şansımız yok. Sadece bir ay içinde üst üste 7 maç oynamak zorlayıcı olabilir. Zemin şikayetleri de var, sadece bizim değil. Diğer oynadığımız kulüplerin zeminleri de benzer sorunlara yol açtı. Dolayısıyla bu duruma geldik. Bu sakatlıkların, aynı oyuncularla sürekli oynamaktan kaynaklandığını düşünüyorum” yanıtını verdi.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde, Teknik Direktör İsmet Taşdemir ve yardımcıları eşliğinde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Antrenman, koşu ile başlayıp ısınma çalışmalarının ardından istasyon ve top kapma çalışmalarıyla devam etti. Kırmızı-beyazlılar, yarım sahada çift kale maçla idmanlarını tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı