İsrail Ordusu, Suriye’nin Dera Kırsalındaki Askeri Üslere 17 Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu, Suriye’nin Dera kırsalındaki Cebeb ve İzra bölgelerindeki askeri üsleri hedef alan en az 17 hava saldırısı düzenleyerek, askeri teçhizatı imha etti. İlk bilgilere göre olayda can kaybı yaşanmadı.

Bu haberin fotoğrafı yok

İsrail ordusunun Suriye’nin Dera kenti kırsalındaki Cebeb ve İzra bölgelerinde bulunan askeri tesislere en az 17 hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Yerel kaynaklar, İsrail savaş uçaklarının bu bölgelerdeki askeri üsleri hedef aldığını ve toplamda 17 hava saldırısı gerçekleştirildiğini aktardı. Bu saldırılar sonucunda üslerdeki askeri ekipmanların imha edildiği kaydedilirken, ilk bilgilere göre herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ifade edildi.

İsrail, Suriye’ye yönelik saldırılarını artırmış durumda. Suriye’de Esad rejiminin zayıflamasının ardından, İsrail ordusu ülkeye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Yapılan açıklamalara göre, eski rejimin bıraktığı askeri altyapıları hedef alma gerekçesiyle bu saldırıların gerçekleştirildiği ve bunun İsrail’in güvenliği için elzem olduğu vurgulandı.