İzmir Açıklarında Düzensiz Göçmen Operasyonları

İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan iki ayrı operasyonda toplamda 52 düzensiz göçmen ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. 13 Ağustos tarihinde, gece saat 04.35 sıralarında, Menderes ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Mobil Kıyı Gözetleme Aracı (DENİZ-356) denizde şüpheli bir lastik bot tespit etti.

Sahil Güvenlik Botları (TCSG-912, KB-89) hızla bölgeye sevk edilerek, bu hareketli lastik bot durduruldu ve içerisindeki 21 düzensiz göçmen yakalandı.

Aynı gün saat 07.35'de gelen bir yardım çağrısı üzerine hareket eden Sahil Güvenlik Botları (TCSG-35, KB-118), motoru arızalanan başka bir lastik botun denizde sürüklendiğini tespit etti. Ekipler, verilen koordinatlara ulaşarak, açık denizde mahsur kalan 31 düzensiz göçmeni başarılı bir operasyonla kurtardı.

Yakalanan ve kurtarılan göçmenler, karada sağlık kontrolleri ve idari işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu operasyonlar, deniz güvenliği ve düzensiz göçle mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı