Olayın Gerçekleştiği Yer
İzmir'in Torbalı ilçesinde bir kadın, iddialara göre altınlarını almak için gezdirme bahanesiyle evden çıkardığı 73 yaşındaki komşusunu öldürüp yaktı. Pazartesi günü saat 19.00 sıralarında Yedi Eylül Mahallesi 5508 Sokak'ta meydana gelen olayda, Dilek D. isimli şüpheli gözaltına alındı.
Yanmış Ceset İhbarı
Edinilen bilgiye göre; yanmış ceset ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yanan cesedin Buca ilçesinde yaşayan Emine Dönmez'e (73) ait olduğunu tespit etti. Dilek D. adlı şüpheli, başkalarına borcu olduğu için altınları olduğunu bildiği annesinin eski komşusu Emine Dönmez'i hedef aldı.
Cinayet İddiası
Dilek D., komşusunu gezdirme bahanesiyle otomobile bindirerek Buca'dan Torbalı'ya götürdü. Burada yaşlı kadını altınları için öldürdüğü ve ardından cesedini kolonyayla yaktığı öne sürüldü.
Şüphelinin İfadesi
Şüphelinin emniyette verdiği ilk ifadede cinayeti reddettiği öğrenildi. Dilek D., Emine Dönmez ile bir süre otomobille gezdiklerini, yaşlı kadının araçta rahatsızlanarak öksürmeye başlaması üzerine yardımcı olmak için sırtına vurduğunu, bu sırada başını çarpan kadının yaşamını yitirdiğini ve sonrasında panikleyerek cesedi yaktığını iddia etti.
Tutuklama Süreci
Çelişkili ifadeleri ve toplanan deliller üzerine adliyeye sevk edilen Dilek D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.





