Kahramanmaraş'ta Acı Ziyaretler

Kahramanmaraş Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen silahlı saldırıda 9 öğrenci ve bir öğretmen hayatını kaybetti. Saldırgan da olayda öldürüldü ve 4 öğrenci yan yana Şeyh Adil Mezarlığı'na defnedildi. İki haftanın ardından, çocukların mezarlarına yapılan ziyaretler sürüyor. Farklı illerden gelen aileler, çocuklarının kabirlerine çiçekler bırakıyor ve Kur'an-ı Kerim okuyor.

Vatandaşların Duyguları

Ziyaret sırasında konuşan vatandaşlardan Mahmut Doğru, “Saldırganın bir mezarı dahi yok, varsa da nereye gömüldü, bunları milletimizin bilmesi hakkı. Bir namazı dahi kılınmadı” dedi. Doğru, çocukların şehitler kervanına katıldığını vurgulayarak, “Burada hüzün ve gözyaşı var” ifadelerini kullandı.

Ziyaretler Üzerine Düşünceler

Trabzon'dan gelen Serpil Topal ise, “Bizler çocukları ziyaret etmek için buradayız. Çok üzgünüz. Allah, annelerine ve babalarına sabırlar versin. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz” dedi. Ayrıca, katil zanlısının ailesinin sorumluluğuna dikkat çekerek, “Evde o kadar silah saklanır mı?” diye sordu.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi