İstanbul'un Ümraniye ilçesinde gerçekleşen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Kubilay Kaan Kundakçı, memleketi Kars'ta anılmaya devam ediyor. Genç futbolcunun kaybı, spor dünyasında derin bir üzüntü yarattı. Takım arkadaşları ve taraftarlar, düzenlenen anlamlı etkinlikte onu andı.

Bölgesel ligdeki Kars 36 Spor ile Murat 2020 Genç Spor arasındaki maçtan önce duygusal anlar yaşandı. Kars 36 Spor futbolcuları, sahaya Kubilay Kaan Kundakçı'nın fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle çıktı. Karşılaşma öncesinde gerçekleştirilen kısa anma töreninde, genç futbolcu için saygı duruşunda bulunuldu. Takım arkadaşlarının gözleri dolarken, taraftarlar da tribünlerde açtıkları pankartlarla Kundakçı'yı unutmadıklarını gösterdiler.

Kubilay Kaan Kundakçı'nın oda arkadaşı Hüseyin Çiray, “Bugün arkadaşımızın üzüntüsüyle bu maça çıkıyoruz. Ailesinin, Kars camiasının ve hepimizin başı sağ olsun. Bu maçı Kubilay kardeşimiz için oynayacağız. İçimiz buruk ama hayat devam ediyor; alacağımız galibiyeti ona armağan edeceğiz. Moralmen biraz çökmüş durumdayız. Olaylara inanamadık” dedi.

Kubilay Kaan Kundakçı'nın diğer oda arkadaşı Burak Can Akıncı, “Hayatımızda ilk defa böyle bir şey başımıza geldi. Bu olay bizi çok derinden üzdü. Çok temiz ve genç bir kardeşimizdi. Allah mekanını cennet etsin” şeklinde konuştu.

Kars 36 Spor takım kaptanı Ali İhsan Özkanca, “Acımızı tarif edecek kelimeler yok. Sadece bir takım arkadaşımızı değil, kardeşimizi kaybettik. Aylardır birlikte mücadele ettiğimiz bir kardeşimizi yitirdik. Olayla alakası olmadan, sadece orada bulunması ve arkadaş kurbanı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Futbolcular, anma töreninin ardından ellerinde Kubilay Kaan Kundakçı'nın fotoğrafının olduğu ve “Seni unutmayacağız” yazılı pankartla sahaya çıktı. Yeşil beyazlı sporcuların üzgün halleri kameralara yansıdı. Kubilay Kaan Kundakçı için Kuran'ı Kerim okundu ve tribünde helva dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı