Kayseri’de düzenlenen Slow Food Buluşması, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Kayseri Otelciler Derneği (KAYOTED) iş birliği ile gerçekleşti. Bu etkinlikte ünlü şef Hazer Amani ve şef ile sunucu Elif Korkmazel, katılımcılara yöresel lezzetler hakkında bilgiler aktararak keyifli bir deneyim sundular.
Etkinliğe ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, KAYOTED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erdal ve Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aydemir gibi önemli isimlerin yanı sıra sektör temsilcileri, akademik personel, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.
Elif Korkmazel, Kayseri’deki bu etkinlikte Slow Food konusunu ele aldıklarını belirterek, hızlı tüketim kültürüne karşı yerel ve sağlıklı mutfakların önemine dikkat çekti. Korkmazel, “Kayseri mutfağının zenginliği, yerel üreticilerin elinden çıkan özgün yemeklerin korunması açısından büyük bir değer taşıyor. Geleneksel lezzetlerin yaşatılması hepimiz için önemli,” dedi.
Şef Hazer Amani ise, Kayseri ile olan bağlarını aktararak, bu tür etkinliklerin Türk mutfağının tanıtılması açısından kıymetli olduğunu vurguladı. “Unutulmaya yüz tutmuş değerlere sahip çıkmak formlarımızın korunması için önemli,” ifadesini kullandı.
KAYOTED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erdal, “Kayseri’de gastronominin ön planda olması için bu tarz etkinliklerin etkili olacağını düşünüyorum,” diye belirtti.
ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü, gastronomi alanında uzman kişilerin bir araya geldiği bu etkinliğin, bölgenin gastronomi turizmi açısından farkındalık yaratacağını ifade etti.
Son olarak, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da, sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayarak Kayseri’nin zengin mutfak kültürünün tanıtımının değerli olduğunu sözlerine ekledi. Etkinlikte şefler ve akademisyenler, katılımcıları Slow Food hakkında bilgilendirirken lezzet tadımları da yapıldı.