Antalya'nın kültürel ve edebi yaşamına büyük katkılar sağlayan Kepez Kitap Fuarı, kitapseverlerin ilgisine kapılarını açtı. Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde 27 Mart-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenen fuar, çeşitli yayınevleri ve yazarlarla okurları bir araya getiriyor. Kepez Belediyesi'nin bu yılki fuarı, ‘İnsan Okur' sloganıyla gerçekleştirildi ve saat 14.30'da yapılan açılış töreniyle başladı. Törenin konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, bir kentin sadece fiziksel yapılarla değil, düşüncelerle inşa edildiğini ve Kepez'in geleceğinin de birlikte oluşturulması gerektiğini vurguladı. Kocagöz, okuyan toplumların geliştiğini, düşünenlerin büyüdüğünü ve yazanların kalıcı izler bıraktığını belirtti. ‘Kitap, ilim ve bilginin en güçlü taşıyıcısıdır. Ulu önder Atatürk, kitabı hayatının merkezine koyarak bu değerleri bizlere aktarmıştır. Ekonomik zorluklara rağmen fuarımıza katılan gençlerin varlığı, kitabın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor' dedi.

Başkan Kocagöz, fuar süresince düzenlenecek yazarlık atölyeleri ve yazar buluşmalarının yanı sıra, okuma alanları oluşturduklarını da belirtti. Mobil kütüphanelerle kitabı farklı noktalara ulaştırdıklarını ve sesli kitap uygulamalarıyla bu kültürü günlük hayata entegre ettiklerini ifade etti. Ayrıca, yıl boyunca düzenledikleri söyleşiler ve kitap kulüpleri ile bu kültürü canlı tutmaya devam ettiklerini vurguladı. ‘Akdeniz Kültür ve Edebiyat Başkenti' vizyonuyla önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Kocagöz, bu fikirlerin somut adımlara dönüştüğünü aktardı.

Genç yazarlar için yeni yarışmalar düzenleyeceklerini de açıklayan Kocagöz, ‘Edebiyat duvar kağıtları ile şiiri gündelik hayatın bir parçası haline getireceğiz. Amacımız, Kepez'in yalnızca kitap okuyan değil, aynı zamanda yazar yetiştiren bir merkez olmasıdır' diye konuştu. Fuarın onur konuğu, pek çok insana ilham veren Eğitimci-Yazar Ahmet Şerif İzgören, etkinliğin önemine vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

CHP Meclis Üyesi ve Antalya Milletvekili Cavit Arı, fuarın yazarlarla okurları buluşturarak gençlerin kültürel seviyesini artırma yönünde önemli bir rol oynadığını belirtti. Antalya Vali Vekili Hulusi Arat, kitap fuarının şehrin kültürel hayatına değer kattığını ve kitabın insanlığın en önemli hazinelerinden biri olduğunu ifade etti. Arat, ‘Okuyan, öğrenen ve üreten bir genç nüfus, ülkemizin geleceği için büyük bir zenginliktir. Kitapla büyüyen çocuklar, dünyayı daha iyi anlayacaklardır' diyerek bütün Antalyalıları fuara davet etti.

Konuşmaların ardından, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve konuklar fuarı gezerek kitapseverlerle buluştu. Kepez Kitap Fuarı, UNESCO tarafından ‘Dünya Kitap Başkenti' unvanını Antalya'ya kazandırma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor ve bölgedeki okuma alışkanlıklarını artırmayı amaçlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı