Düzce'deki Yangın Olayı

Düzce'de, Kızılay Huzurevi'nde asansörden kaynaklı bir yangın meydana geldi. Olay, gece saatlerinde Kaynaşlı'daki Kızılay Akçakoca Huzurevi'nde gerçekleşti. Yangın, asansör akülerinin bulunduğu alanda belirlenemeyen bir nedenle başladı ve binayı saran dumanlar, huzurevi personeli tarafından fark edilerek itfaiye ekiplerine haber verildi.

Düzce Belediyesi'nden 6, Kaynaşlı Belediyesi'nden ise 2 itfaiye aracı, hızla olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri, 25'i yatalak olmak üzere toplam 54 huzurevi sakininin güvenli bir şekilde tahliyesini gerçekleştirdi. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal ve Kızılay Batı Karadeniz Afet Depo Müdürü İsmail Hakkı Duru, olay yerine gelerek durum hakkında bilgi aldı ve tahliye edilen yaşlılarla görüştü.

Kaymakam Gökmenoğlu'ndan Açıklama

Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu gece 01.00 sularında 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen ihbar üzerine, Düzce Belediyesi'nden 6 itfaiye aracı, Kaynaşlı Belediyesi'nden 2 itfaiye aracı yangına müdahale etti. Çok şükür ki yaşlılarımızla ilgili herhangi bir problem yaşanmadı. Huzurevinde hali hazırda 59 misafirimiz var, 5'i izinde, 54 yaşlımız ilçe devlet hastanesi ve Karayolları'na ait kamu misafirhanesinde bu gece misafir kalacaklar” dedi.

Kaymakam Gökmenoğlu, itfaiye ekiplerinin yangının çıkış nedeninin asansörden kaynaklandığını belirtti. Yaşlıların tahliyesinde emniyet güçlerinin, jandarmanın, Kaynaşlı Belediyesi personelinin, sağlık teşkilatının ve Kızılay personelinin büyük bir katkı sağladığını vurguladı.

Tahliye edilen 54 kişiden 25'i Kaynaşlı Devlet Hastanesi'ne, kalan yaşlılar ise Karayolları Misafirhanesi'ne gönderildi. Yangın kontrol altına alınırken, duman tahliye çalışmaları başlatıldı. Olayla ilgili inceleme ise devam ediyor.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi