Yağmur Duası Geleneği

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesi'nde yıllardır sürdürülen yağmur duası geleneği bu yıl da yoğun katılımla icra edildi. Mahalle halkı, imece usulüyle düzenlediği etkinlikte kazanlar kurarak dualar etti ve ardından birlik içinde yemekler paylaşıldı.

Hazırlıklar Erken Başladı

Her yıl nisan ayında gerçekleştirilen yağmur duası programı için mahalle sakinleri sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklara başladı. Kurulan kazanlarda yemekler pişirilirken, öğle namazının ardından yapılan dualarla bereketli bir yıl temennisinde bulunuldu.

Dayanışma ve Birliktelik

Duaların ardından vatandaşlar, birlikte yemek yiyerek kaynaşma fırsatı buldular. Etkinliğe çevre mahallelerden de yoğun katılım sağlandı. Kızılçukur Mahalle Muhtarı Hüseyin Çoban, geleneğin uzun yıllardır sürdürüldüğünü vurgulayarak, “Bu etkinlik bizim için artık bir gelenek haline geldi. Eski bir adet olup komşu mahallelerimiz Koracaali, Beyharmanı ve Dadağlı'dan da katılım oluyor.” dedi.

Protokol Katılımı

Düzenlenen programa Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz ile CHP Sarıgöl İlçe Başkanı Nuri Sarı da katıldı. Protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte kazan başına geçerek keşkek dövdü ve hazırlıklara destek verdi.

Yağmur duası etkinliği, birlik ve dayanışma görüntüleriyle sona erdi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi