Aydınlanma Onur Ödülü Sahibi

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği'nin (YKKED) Aydınlanma Onur Ödülü'nün sahibi, bu yıl Prof. Dr. Bilsay Kuruç oldu. Ödül töreni, Osmangazi Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirildi ve Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde kutlandı.

Törende Duygusal Anlar

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, törende yaptığı konuşmada, “Tüm bu imkanları başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize bu yolu açanlara borçluyuz” ifadelerini kullandı. 86. kuruluş yıl dönümünde düzenlenen ödül töreninde, Prof. Dr. Bilsay Kuruç, ödülünü Belediye Başkanı Aydın, YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu ve YKKED Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü'den aldı.

Geceye Renk Katan Performanslar

Törende Hasan Ali Yücel Mandolin Orkestrası konser verdi ve YKKED Bursa Şubesi Halk Oyunları Topluluğu sahne gösterisiyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Başkan Aydın, Türkiye'nin daha güzel ve aydınlık bir geleceğe ulaşması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Eğitim ve Kütüphane Vurgusu

Başkan Aydın, eğitim sisteminin önemine dikkat çekerek, “Hep birlikte üretmek durumundayız. Artık böyle bir zorunluluğumuz var” dedi. Ayrıca, kütüphane sayısının 12'ye ulaştığını belirterek, yeni kütüphanelerin açılışını duyurdu.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi