Kadıderesi Köyü'nde Mesire Alanı Kapatıldı

Çorum'da köyde yaşayan vatandaşların kendi imkanlarıyla oluşturduğu mesire alanı, ziyaretçilerin bıraktığı çöpler nedeniyle kapatıldı. Çorum il merkezine 30 kilometre mesafede yer alan Kadıderesi köyü sakinleri, piknik yapabilecekleri bir alan yaratmak için bir araya geldi. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu alan, sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Ancak, bazı ziyaretçilerin piknik sonrası bıraktığı yemek artıkları, plastik ambalajlar ve çeşitli çöpler, çevre kirliliği sorununu beraberinde getirdi.

Köy Muhtarı Cesur Kaya'nın Açıklamaları

Çevreye verilen zarardan ve oluşan kötü görüntüden rahatsız olan köylülerin talebi üzerine Kadıderesi köyü Muhtarı Cesur Kaya, mesire alanını köy dışından gelenlerin ziyaretine kapatma kararı aldı. Ziyaretçilerin bilinçsiz davranışları ve doğaya verdikleri zarar karşısında büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Kaya, bu kararı almak zorunda kaldıklarını belirtti. “Köylülerimiz dışarıdan gelen insanların pisliklerini temizlemek zorunda değiller” diyen Kaya, mesire alanının köy halkı için yapıldığını vurguladı.

Köy Sakinlerinden Orhan Şahin'in Yorumları

Köy sakinlerinden Orhan Şahin de, “Bu mesire alanımızda yaklaşık bir aydır buradayız. Bir hafta içerisinde en az 4-5 gündür tadilat, tamirat, bakım ve temizlikle uğraşıyoruz. Bizi üzen, doğanın doğal haliyle bırakılmaması. Atılan çöpler sebebiyle dışarıdan gelenlerin ziyaretine kapatarak sadece köyde yaşayanların kullanımına sınırlamak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi