Kurtulmuş'tan Açıklama

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, “Şu anda komisyon çalışmalarını bitirmiştir” dedi.

23 Nisan Resepsiyonu

Kurtulmuş, TBMM Tören Salonu'nda gerçekleşen 23 Nisan Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, komisyonun 21 toplantı yaptığını belirterek, “Partilerimizin temsilcisi arkadaşlarla nihai bir rapor ortaya çıktı. Bu raporda, katılan tüm partilerin ittifakını yansıtan bir irade bulunmaktadır. 6'ıncı ve 7'inci bölümde dile getirilen önerilerin bir an önce hayata geçmesi önemlidir” ifadelerini kullandı.

Güvenlik Birimlerinin Beklentisi

Kurtulmuş, ayrıca devletin güvenlik birimleri tarafından örgütün silah bıraktığının tespit edilmesi gerektiğini vurguladı. “Beklentimiz, TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partilerin bu konuda yasal tekliflerini gerçekleştirmesidir” diyen Kurtulmuş, parti grupları arasında müzakerelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Takvim Sorusu

Kurtulmuş, bir takvim olup olmadığına dair soruya, “Bu işlerde komisyon kurulmadan önce takvim soruluyordu. Burada bir takvimden ziyade, herkesin görüşlerini netleştirmesi gerekiyor. Kamuoyuyla paylaşmaları önemlidir” yanıtını verdi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi