LGS 2026 kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları bugün açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı sonuçları 14 Ağustos saat 09.56 itibarıyla erişime açtı. İkinci nakil sonucunda da herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için ise yeni bir yerleştirme süreci başlayacak.
LGS’de yerleşemeyenler ne yapacak?
MEB’in yayımladığı 2026 tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, sınavla veya yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurabilecek.
Başvurular sonucunda öğrenciler, ikinci nakil işlemlerinin ardından boş kontenjanı kalan yerel yerleştirme okullarına yönlendirilecek.
Komisyon başvuruları ne zaman başlayacak?
Hiçbir liseye yerleşemeyen öğrenciler için kritik tarihler şöyle:
Başvuru başlangıcı: 17 Ağustos 2026
Son başvuru: 26 Ağustos 2026
Yerleştirme işlemlerinin tamamlanması: 28 Ağustos 2026
Bu nedenle ikinci nakilde de okul kazanamayan öğrencilerin 17 Ağustos’tan itibaren bağlı bulundukları il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinin duyurularını takip etmeleri gerekiyor.
Yerleştirme neye göre yapılacak?
Komisyon aşamasında öğrenciler, ikinci nakil sonrasında boş kalan kontenjanlara yerleştirilecek. MEB kılavuzunda yerel yerleştirme işlemlerinde öğrencinin ikamet adresi, okul başarı puanı ve özürsüz devamsızlık durumu gibi kriterlerin dikkate alındığı belirtiliyor.
Bu aşama özellikle merkezi yerleştirme, birinci nakil ve ikinci nakil süreçlerinde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencileri kapsıyor.
Kayıtlar otomatik yapılacak
MEB kılavuzuna göre yerleştirme işlemi tamamlandığında öğrencilerin okul kayıtları, açık liseler ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar dışında sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecek.
Yatılılık başvuruları da başlayacak
Yerleştirme sürecinin 28 Ağustos’ta tamamlanmasının ardından yatılılık başvuruları 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında alınacak. Yatılılık sonuçları ise 4 Eylül 2026’da açıklanacak.
Kısacası, 14 Ağustos’ta açıklanan ikinci nakil sonucunda hiçbir liseye yerleşemeyen öğrencilerin hakkı sona ermiyor. Son aşamada 17-26 Ağustos tarihleri arasında il ve ilçe komisyonlarına başvuru yapılabilecek.





