Denetimlerin Kapsamı
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, düzensiz göçle mücadele çerçevesinde düzenlediği ‘Huzur Uygulaması' ile il genelinde geniş çaplı denetimler gerçekleştirdi. Uygulamaya 249 personel katıldı.
Yabancı Uyruklu Şahıslar
Yabancı uyruklu şahısların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yapılan denetimlerde, toplam 3 bin 440 şahıs sorgulandı. Bu şahıslar arasında 42'sinin yabancı uyruklu olduğu tespit edildi. Denetimlerde, dolandırıcılık, hakaret ve yoklama kaçağı suçlarından aranan 3 şahıs da yakalanarak gerekli işlemler yapıldı.
Araç Kontrolleri
Uygulama kapsamında 1.486 aracın kontrol edildiği ve 141 araca toplam 1 milyon 16 bin 489 TL para cezası kesildiği belirtildi. Ayrıca, 13 Suriye uyruklu şahsa ‘Kamu düzenini ihlal' gerekçesiyle, 1 Suriye uyruklu şahsa ise ‘Ülkeye kaçak giriş' nedeniyle işlem yapıldığı öğrenildi. 1 Türkmenistan uyruklu şahıs hakkında ise 6458 sayılı kanun kapsamında idari işlem başlatılarak GÖKSEM'de idari gözetim altına alındı.
Diğer Denetimler
Ekipler, 181 umuma açık istirahat ve eğlence yeri ile 12 metruk bina ve çevresini, ayrıca 21 otogar ve terminali de kontrol etti.





