Ters Laleler İçin Koruma Tedbirleri

Muş'ta, halk arasında “ağlayan gelin” olarak adlandırılan ters lalelere yönelik koruma tedbirleri artırıldı. Denetimlerin sıklaştırılmasıyla, bu çiçekleri koparanlara 700 bin TL‘ye kadar para cezası uygulanacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Muş Şube Müdürlüğü, ters laleleri koruma altına aldı. Kısa ömürleriyle bilinen bu endemik türlerin zarar görmemesi için denetimler artırıldı. Ekipler, lalelerin yoğun bulunduğu bölgelerde devriye gezerken, ziyaretçileri de bilgilendiriyor.

Ciddi Yaptırımlar

Ters lalelerin zarar görmesi veya yerinden sökülmesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Doğaya zarar veren kişilere 700 bin TL‘ye kadar idari para cezası kesilecek.

Ziyaretçi Görüşleri

Ziyaretçilerden Ferhat Saysal, “Buraya ters laleleri görmek için geldik. İlk defa buradayız ve bu güzelliklerin korunmasından memnunuz. Bu tür doğa güzelliklerinin korunması, güvenlik korucularının ve doğa koruma görevlilerinin sürekli denetlemesi bizi mutlu ediyor. İnsanların bu güzelliklere zarar vermemesi gerekiyor,” dedi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi