Nevşehir'de Olayın Gelişimi

Nevşehir'de, polis ekipleri tarafından bir araçta yapılan aramada, çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ve bıçak bulundu. Olay, gece saatlerinde 2000 Evler Mahallesi TOKİ İş Merkezi civarında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, telefonda tartıştıkları şahıslarla buluşmak üzere yola çıkan iki genç, karşılarında kalabalık bir grup görünce geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Kalabalık grup, kaçan araca saldırarak zarar verdi.

Polis Ekipleri Olay Yerinde

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Şüphelileri yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlatan ekipler, gençlerin kaçtığı 50 NE 368 plakalı otomobili, 2000 Evler Mahallesi 38. Sokak üzerinde bir apartmanın yanında terk edilmiş halde buldu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla araçta yapılan aramada, çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ve bıçak ele geçirildi.

Araç Sahibi ve İfadesi

Araç sahibi, otomobilin oğlu ve arkadaşları tarafından gezmek amacıyla alındığını belirtti. Araçta bulunan mermilerin geçmiş tarihlerde iş yerinde gelen bir müşteriden kaldığını ifade eden araç sahibi, mermileri bir süre dükkânda muhafaza ettikten sonra araca koyduğunu söyledi. Araçta bulunan bıçaklardan ise haberi olmadığını bildirdi.

Adli İşlemler ve Soruşturma

Araçta yapılan adli aramanın ardından, araçta bulunan mermi ve bıçaklara el konuldu. Olayla ilgili olarak şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Soruşturma süreci devam ediyor.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi