OEDAŞ, Ramazan ayı münasebetiyle elektrik altyapı projeleri, bakım, onarım ve geliştirme süreçlerinde saat düzenlemesi gerçekleştirdi. Yeni düzenlemeye göre, saha çalışmaları 08:30 ile 16:30 arasında tamamlanacak ve iftar ile sahur vakitleri içerisinde planlı elektrik kesintisi yaşanmayacak. Ayrıca, enerji hatlarında olası arızalar durumunda, hizmet verilen beş ilde yer alan ana kontrol merkezi ve saha ekipleri müdahalelerde bulunacak.
Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ), Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ında Ramazan sebebiyle elektrik dağıtım hizmetlerinde yürütülecek altyapı geliştirme, onarım, bakım ve iyileştirme çalışmalarını saat 08:30 – 16:30’da gerçekleştirecek. Bu değişiklikle, iftar ve sahur saatlerinde planlı kesintilerin önüne geçilmiş olunacak. İftar ile sahur arasında olası elektrik arızalarında ise, öncelikle ana kontrol merkezi devreye girecek ve SCADA sistemi üzerinden arızalara uzaktan müdahale edilecektir. Yerinde müdahale gerektiren durumlarda ise OEDAŞ’ın bakım ekipleri en kısa sürede müdahaleleri gerçekleştirecektir.
Ramazan süresince 7/24 hizmet sunan OEDAŞ Çözüm Merkezi, 186’ya bağlı mobil uygulama, OEDAŞ WhatsApp hattı (0222 186 00 00), internet sitesi ve e-posta üzerinden tüketicilerin arıza bildirimlerini ve diğer taleplerini iletmesine olanak tanıyacak. Ayrıca, planlı çalışmalar hakkında bilgi almak isteyenler, ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi’ni arayarak bilgi güncelleyip SMS bildirimi alabilecekler.