Oğlakların Sahiplenilmesi
İstanbul'un Avcılar ilçesinde Azra Dik adındaki kafe işletmecisi, anneleri ölen 2 keçi yavrusunu sahiplenerek onlara bakma kararı aldı. Bu karar, kafede baktığı oğlakların sosyal medyada ilgi odağı olmasına neden oldu.
Kafede Oğlak Bakımı
Azra Dik, anneleri ölen 2 yavru keçiye sütten kesilene kadar bakmayı planlıyor. Gün içinde çalıştığı kafede, oğlakların mağdur olmaması için onlara özel bir alan hazırladı. Oğlakların altlarına bebek bezi bağlayarak kafeste yuva oluşturdu. Sosyal medya paylaşımlarının ardından, bu minik keçiler vatandaşların ilgisini çekmeyi başardı.
Azra Dik'in Açıklamaları
'Vel' ve 'More' adını verdiği oğlaklar hakkında konuşan Azra Dik, 'Minik keçilerimizi sahiplendik, sütten kesilene kadar bakıyoruz. Anneleri öldü, bu yüzden günde 4-5 öğün sütle beslenmeleri gerekiyor. Çiftlikte ilgilenecek kimse yok, ben de burada olduğum için bakıyorum. Oğlaklar, benimle bir süre burada duracaklar.' dedi.
Ziyaretçi İlginiz
Dik, İstanbul'da büyüdüğü için hiç keçi görmediğini belirterek, 'Benim gibi olan insanlar gerçekten çok şaşırıp gelip görüyorlar. Genellikle aileler, orta ve büyük yaş grubundaki insanlar geliyor. Kızlar, sevgililerine 'hadi gidelim' diyerek çağırıyorlar.' şeklinde konuştu. Ayrıca, videolar paylaşarak içerik üretimi yaptığını ve insanların gelip görebilir miyiz diye sorduklarını vurguladı.





