Ordu Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu
Ordu merkezli olarak düzenlenen dolandırıcılık operasyonu kapsamında, toplam 32 şüpheli gözaltına alındı ve bu şüphelilerden 8'i tutuklandı. Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın işbirliği ile yürütülen bu operasyon, sosyal medya üzerinden “evde sabun paketleme” ve “oto yedek parça satışı” temalı ilanlarla dolandırıcılık yapan kişilere yönelikti.
Şüphelilere Yönelik Teknik Takip
Yürütülen çalışmalar sonucunda, şüphelilere ait banka ve finans hesaplarında son iki ay içerisinde toplam 21 milyon 814 bin 118 TL tutarında şüpheli para hareketi tespit edildi. Elde edilen delillere dayanarak, Ordu merkezli 17 ilde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonda Ele Geçirilen Materyaller
Operasyon sonucunda 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, suç unsuru taşıyan çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 30'u adli makamlara sevk edildi. Yapılan işlemler neticesinde 8 şüpheli tutuklanırken, 22 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.





