Osmangazi Belediyesi, toplumda afetlere karşı bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla yürüttüğü projeler çerçevesinde, çocuklara özel bir afet farkındalık eğitimi gerçekleştirdi. Bu eğitim çalışmaları, özellikle çocukların erken yaşta doğru bilgi edinmelerini sağlamak için aralıksız devam ediyor. Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İsmail Hakkı Tonguç Kütüphanesi'nde düzenledikleri eğitim programında yaklaşık 30 öğrenciye afet bilinci kazandırdı. Eğitimde deprem gibi afet türleri, afet öncesi alınması gereken önlemler, afet anında doğru davranışlar ve sonrası yapılması gerekenler detaylı bir şekilde anlatıldı.
Uygulamalı eğitim kısmında ise öğrenciler, üç boyutlu modelleme ve VR gözlük teknolojisi ile afet senaryolarını deneyimleyerek öğrendiklerini pekiştirme imkanı buldular. Ayrıca, Osmangazi Belediyesi Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu'nu ziyaret eden çocuklar, burada bulunan ekipmanlar hakkında bilgi edinerek, bu ekipmanların hangi durumlarda kullanılabileceğini öğrenme fırsatı buldular.
Eğitimlerin çocukların afet bilincinin artmasında büyük bir rol oynadığını ifade eden Osmangazi Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü Eğitmeni Tuğba Arda, “Bugün kütüphanemizde ilkokul öğrencilerini ağırladık. Bu tür eğitimleri düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. VR gözlükleriyle birlikte 3 boyutlu modelleme kullanarak afet farkındalığı eğitimleri verdik. Çocuklar, afet çantası hazırlamayı deneyimleyerek bu süreci eğlenceli bir şekilde öğrendiler. Ayrıca, kütüphanemizde kitap okumanın önemini de vurguladık. Burada, evlerinde ve okullarında uygulamaları gereken bilgileri gördüler” dedi. Program boyunca dikkatle eğitimleri izleyen çocuklar, “Deprem nedir, yangın anında nasıl davranmalıyız, deprem çantasını nasıl hazırlayacağımızı ve deprem sırasında neler yapacağımızı öğrendik” şeklinde görüşlerini paylaştılar.





