Antalya'nın Serik ilçesi, Kürüş, Yeşilyurt, Üründü ve Kozan mahallelerinde farklı saatlerde çıkan yangınlarla gündeme geldi. Zirai alanlarda ve otluk bölgelerde meydana gelen bu yangınlar, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangınların sonucunda tarım alanları, bazı ağaçlar ve yapılar zarar gördü.
Yeşilyurt Mahallesi'nde seyir halindeki bir kamyonetin elektrik direğine çarpması sonucu kıvılcımlar kuru otları tutuşturdu. Kısa sürede büyüyen bu yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve kıvılcımların yol açtığı alevler zeytin ağaçları ile otluk alanları etkiledi.
Kozan Mahallesi'nde henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. Otluk alanda başlayan yangın, ekipler ve mahalle halkının işbirliğiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Bu yangında da bazı meyve ağaçları zarar gördü.
Kürüş Mahallesi'nde rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, tarım arazisine ve traktör römorkundaki saman balyalarına sıçradı. Muhtar Ferhat Demir, 'Yoldan geçen bir araçtan atılan izmarit nedeniyle çıkmış olabilir' diyerek, yangının büyümesine rüzgarın da katkı sağladığını belirtti. Ekiplerin müdahalesiyle zarar sınırlandırıldı, ancak çevredeki ağaçlar ve yapılar etkilendi.
Üründü Mahallesi'ndeki sazlık alanda da henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Saman balyaları ve meyve ağaçlarının zarar gördüğü yangın, itfaiye ve mahalle sakinlerinin çabalarıyla söndürüldü.
İHA'nın haberine göre, dört farklı mahallede meydana gelen yangınların nedenleriyle ilgili olarak yetkililer inceleme başlattı.





