Sivas'ta 5 Yeni Zelandalı Genç Müslüman Oldu

Sivas'ın Tatlıcak köyü, bisikletleriyle Türkiye'yi gezen 5 Yeni Zelandalı turistin İslam'a geçişine tanıklık etti. Bu gençler, köylülerin samimi karşılamaları ve misafirperverlikleri sayesinde İslam dinini merak ettiler.

Köye geldiklerinde, köy sakinleri tarafından sıcak bir şekilde karşılanan turistler, ikram edilen yemeklerle ve gösterilen ilgiyle büyük bir memnuniyet yaşadı. Köy muhtarı Sebahattin Kaya, “Misafirperverliğimizden çok etkilendiler ve Müslüman olmak istediklerini dile getirdiler” açıklamasında bulundu.

Misafirler, köy imamı ile bir araya gelerek İslam dini hakkında bilgiler aldı. Yapılan sohbetin ardından, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldular. Ziyaretleri sonrasında köyden ayrılan bu gençler, Türk halkına ve köylülerine teşekkürlerini iletti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı