Manavgat'ın Çakış Mahallesi'nde bulunan Şehit Mustafa Şen İlköğretim Okulu'nda eğitim gören bazı öğrenciler, bu yıl için açılan taşımalı eğitim servis ihalesine katılan olmayınca, velilerinin destekleriyle okula gitmek zorunda kaldı. Daha önce taşımacılıktan yararlanan veliler, bu eğitim döneminde ihale yapılmaması nedeniyle çocuklarını traktör, motosiklet ve otomobilleriyle okula götürüyor, okul çıkışında da aynı şekilde evlerine döndürüyor. Traktör kasasında veya motosiklet üzerinde yolculuk eden öğrenciler, kış şartları nedeniyle zorluk yaşıyor ve veliler bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor.
Torunlarını traktörle okula götüren Ismahan Çalık, “Torunlarım traktörle okula gidiyor. Bu sene taşıma hizmeti sunan olmadı, çaresiz kaldık. Kendi imkanlarımızla okula getirip götürüyoruz. Beş torunum var, gelecek yıl iki torunum daha okula gidecek,” şeklinde konuştu.
Oğlu Kamil Çalık ise, “Birinci yarı bitti, ikinci yarıya başladık, hâlâ servisimiz yok. Çocuklarımızı traktörle okula götürüyoruz. Dönüş saatindeki sorun da aynı, çözüm bekliyoruz. Kış ayındayız, her türlü hava koşulunda eğitime devam etmeye çalışıyoruz,” dedi.
Öğrenci velisi Kosat Akın, “Yazın sıcakla, kışın soğukla traktörlerimizle ve motosikletlerimizle sürekli taşıma yapıyoruz. Gerekli mercilere dilekçelerimizi gönderdik, sonuç bekliyoruz,” derken, Alime Akın, “Eşim çalışıyor, ben de araba kullanamıyorum. Bu nedenle çocuğumu okula götürmekte zorlanıyoruz. Komşuma söylüyorum, o sayesinde taşıyoruz ama çok zorlanıyoruz,” şeklinde ifade etti.





