Tera Holding ve Sampo Rosenlew İş Birliği
Tera Holding, Sampo Rosenlew ile yaptığı iş birliği sayesinde, 150 yıllık Finlandiya markasını Türkiye pazarına yeniden kazandırdı. Konya Tarım Fuarı'nda tanıtılan bu marka, küresel büyüme hedeflerini de burada açıkladı.
Yeni Üretim Vizyonu
Tera Holding, Finlandiya merkezli bu tarım makineleri üreticisini bünyesine katarak, Türk çiftçisiyle buluşturdu. KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte şirket, teknoloji transferi ve finansman modelleri ile birlikte yeni üretim vizyonunu tanıttı. Sampo Rosenlew biçerdöverleri, fuarda büyük ilgi gördü ve Türkiye genelinde bir distribütörlük ve servis ağı oluşturulması tamamlandı.
Yönetim Kurulundan Açıklamalar
Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen, tarımın stratejik öneminin giderek arttığını belirterek, biçerdöver üretimindeki açığı kapatmak amacıyla bu yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Tezmen, satın almadan sonra şirketin tamamen Türk kontrolüne geçtiğini vurgulayarak, uzun süredir Türkiye pazarında bulunmayan bu markayı yeniden çiftçilerle buluşturduklarını söyledi. Ayrıca, bölgesel büyüme hedeflerine de değinerek, Türki Cumhuriyetler ve çevre coğrafyalarda satış faaliyetlerinin güçlendirileceğini kaydetti.
Çiftçilere Destek
Tera Yatırım Holding CEO'su Cebrail Taşkın, markanın 1957'den bu yana 50 binden fazla biçerdöver ürettiğini ve düşük yakıt tüketiminin önemli bir avantaj sağladığını belirtti. Ayrıca, fuarda tanıtılan finansman modeli kapsamında geliştirilen 'Tera Leasing' ürünü ile çiftçilere ödeme kolaylığı sağlandığını, Tera Bank aracılığıyla uygun koşullarda makine temini imkanı sunulduğunu aktardı.
Pazar Hedefleri
Sampo Rosenlew Genel Müdürü Özgür Alsan, Türkiye pazarında beklenenden daha fazla ilgi gördüklerini ifade etti. 2026 yılı için belirlenen pazar hedeflerine ulaşıldığını belirten Alsan, Finlandiya‘daki mühendislik birikimini Türk esnekliği ve üretim kabiliyetiyle birleştirerek, markayı küresel pazarlarda daha etkin hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Ayrıca, 2027 yılına yönelik yeni projelerin hazır olduğu bildirildi.





