Uganda ve Türkiye Arasında Ticari İş Birliği
Uganda Mukono Bölgesi Ticaret Odası Başkanı Juma Kutakulimuuki Kalema, Ankara Ticaret Odası (ATO) ile iş birliği protokolü imzalanmasını önerdi. Baran, Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle ilişkilerinin son yıllarda geliştiğini vurguladı.
Ticaret Hacmi ve Potansiyel
Ziyarette konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Uganda arasındaki ticaret hacminin 160 milyon dolara ulaştığını belirtti. İki ülke arasındaki mevcut ticaretin potansiyeli yeterince yansıtmadığını ifade eden Baran, “İhracatımız 120 milyon doları buluyor. Ticari ilişkilerimizi geliştirmek için iş insanlarımızı bir araya getirmeliyiz” dedi.
Uganda Heyeti ve Ankara Ekonomisi
Uganda heyeti, Ankara'nın savunma, sağlık, inşaat ve tekstil sektörlerindeki güçlü altyapısını değerlendirdi. Baran, Ugandalı iş insanlarının ATO üyeleri ile doğrudan temasının yeni fırsatlar yaratacağını kaydetti.
İş Birliği Protokolü Teklifi
Kalema, Türkiye'nin makine ve inşaat ekipmanları konusundaki kaliteli üretim kapasitesine dikkat çekti. ATO ile kurulacak iş birliği sayesinde iki ülke iş dünyasının daha yakın tanınacağını belirten Kalema, protokol teklifinin olumlu karşılandığını söyledi.





