Uşak'ta Lavanta Hasadı Başladı

Uşak'ın ilk lavanta bahçesi olan “Lavanta Denizi”nde 55 dekarlık alanda hasat başladı. 2018 yılında kurulan bu bahçe, lavanta üretiminin yanı sıra ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Uşak merkeze yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta, Ulubey ilçesi yakınlarında yer alan Lavanta Denizi, İl Özel İdaresi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sağlanan 55 bin fide desteğiyle kuruldu.

Lavanta Üretimi ve Turizm

55 dekarlık arazide başlatılan lavanta üretimi, bahçenin gelişimiyle birlikte bölgeye gelen ziyaretçilerin sayısını arttırdı. Lavantaların çiçek açtığı dönemde mor renge bürünen bahçe, fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçiler için ideal bir yer. Üretim sürecinde lavantalar işlenerek yağ, kolonya ve sabun gibi çeşitli ürünler elde ediliyor. Bahçe, yıllar içinde tarımsal üretim ile turizmi bir araya getiren önemli bir merkez haline geldi.

İşletme Sahibi Haşim Deniz Öziş'in Hikayesi

İşletme sahibi Haşim Deniz Öziş, eşinin hayalini gerçekleştirmek amacıyla bu bahçeyi kurduğunu belirtiyor. “Eşimin ufak bir hayali vardı lavantayla ilgili. Hibe destekleri ile bu hayali büyük bir projeye dönüştürdük” diyor. Lavantalar, Haziran ayının ikinci haftasında açmaya başlıyor ve hasat zamanı Ağustos ayının ortalarına denk geliyor.

Artan Ziyaretçi İlgisi

Haşim Deniz Öziş, turizm açısından her geçen yıl artan bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade ediyor. Ziyaretçi sayısının artmasıyla birlikte küçük bir kafeterya da açtıklarını belirten Dudu Öziş, sosyal medya üzerinden bahçenin tanıtımını yaptıklarını ve insanların ilgisini çekmeyi başardıklarını vurguladı.

Lavanta bahçesi, sadece üretim değil, aynı zamanda ziyaretçilerine sunduğu keyifli bir deneyimle de öne çıkıyor. Hasat sezonu devam ederken, Lavanta Denizi, hem üretim süreci hem de turistik ziyaretlerle bölgeye değer katmaya devam ediyor.

Kaynak: AJANS