Ali Kurama Davasında Yeniden Yargılama Süreci
Burdur'un Bucak ilçesinde, 2 Mart 2023 tarihinde gözaltına alınırken aldığı darbe sonucu yaklaşık 2 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Ali Kurama'nın ölümüyle ilgili davada önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce “kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme” suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası alan polis memuru Cafer D.'nin cezası Yargıtay tarafından bozuldu.
Olayın Gelişimi
Olay, Ali Kurama'nın sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında polis ekiplerine hakaret etmesi üzerine gelişti. Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen polis memurları, Kurama ve arkadaşlarını gözaltına almak için bölgeye gitti. Gözaltı sırasında arbede yaşandı ve Kurama başına darbe aldı. Hastaneye kaldırılan Kurama, 3 Mayıs 2023 tarihinde hayatını kaybetti. Bu olayın ardından Cafer D. tutuklanırken, diğer sanık Ramazan Ç. tutuksuz yargılandı.
Yargıtay'ın Kararı ve Tahliye Süreci
Burdur Ağır Ceza Mahkemesi, Cafer D. hakkında 15 yıl hapis cezası verirken, haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle bu ceza 9 yıl 4 ay 15 güne indirilmişti. Ancak Yargıtay, yapılan itiraz sonrası davanın yeniden görülmesine karar verdi. Davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Cafer D. adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi. Olayın mağduru Ali Kurama'nın ailesi, bu karara tepki gösterdi. Kurama'nın babası, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, “Oğlumu öldürdüler, herkesi sonrasında saldılar. Yazıklar olsun, adalet yok” dedi.
Duruşma, eksikliklerin giderilmesi ve tutuksuz yargılanan sanıkların yargılanmasına devam etmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.





