İstanbul'da Dolandırıcılık Olayı

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde, internet sitesi üzerinden koydukları ev ilanı için 60 bin lira kapora ödeyen bir kişiyi dolandırdığı öne sürülen 2 şüpheli, güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Yapılan aramalarda, 4 cep telefonu ve 14 sim kartın yanı sıra 932 bin 800 lira para ve 1 tablet de ele geçirildi.

Olayın Gelişimi

Olay, 13 Nisan'da meydana geldi. A.A. (34) isimli bir kişi, internet sitesinde gördüğü ev ilanı için 60 bin lira kapora gönderdi. Ancak, ilan sahiplerine ulaşamadığını fark edince hemen polise başvurarak şikayetçi oldu. İhbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, harekete geçti.

Şüphelilerin Yakalanması

Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, şüphelilerin Beylikdüzü'ndeki adresi tespit edildi. Düzenlenen operasyonda U.Z. (28) ve S.N.Z. (32) gözaltına alındı. Şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.N.Z. hakkında ev hapsi kararı verilirken, daha önce 28 suç kaydı bulunduğu öğrenilen U.Z. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi